1 Voor de gehaktballetjes: kook de aardappels zacht en maak er puree van. Stoof de ui.
2 Meng in een kom het gehakt, de ui, de aardappelpuree, het paneermeel, de peterselie, het ei, de kruiden, het zout en een beetje room. Rol balletjes van dit mengsel.
3 Bak de balletjes in 1 eetlepel boter en 2 eetlepels olijfolie. Haal ze uit de pan. Maak een roux met het braadvocht en de bloem. Voeg de rest van de room toe en laat enkele minuten koken.
4 Voor de aardappelsalade: kook de aardappelen in de schil. Laat ze afkoelen en pel ze.
5 Snij de aardappelen in stukken en snij de selder heel fijn. Meng ze samen met de witte wijnazijn, de olijfolie, de sjalot en de verse dille.
6 Giet de saus over de balletjes en serveer met de aardappelsalade.
Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij is een recept van Delhaize