Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de gehaktballetjes: kook de aardappels zacht en maak er puree van. Stoof de ui.
  • 2 Meng in een kom het gehakt, de ui, de aardappelpuree, het paneermeel, de peterselie, het ei, de kruiden, het zout en een beetje room. Rol balletjes van dit mengsel.
  • 3 Bak de balletjes in 1 eetlepel boter en 2 eetlepels olijfolie. Haal ze uit de pan. Maak een roux met het braadvocht en de bloem. Voeg de rest van de room toe en laat enkele minuten koken.
  • 4 Voor de aardappelsalade: kook de aardappelen in de schil. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • 5 Snij de aardappelen in stukken en snij de selder heel fijn. Meng ze samen met de witte wijnazijn, de olijfolie, de sjalot en de verse dille.
  • 6 Giet de saus over de balletjes en serveer met de aardappelsalade.

Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rigatoni met ribragu
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zweedse gehaktballetjes (Små köttbullar)
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kottbullar - Zweedse Gehaktballetjes
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kottbullar
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept