1 Snij de geschilde aardappel(len) in kleine blokjes, doe ze in een steelpan, zet ze onder water en kook ze gaar in 10 à 15 min.
2 Snipper ondertussen de ui fijn. Verwarm de olie in een kleine braadpan en bak er de ui in aan op heel zacht vuur gedurende 10 min.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Doe het gehakt in een kom. Voeg de peterselie toe, de room, het paneermeel, de ui, peper en zout, evenals de uitgelekte en tot puree gestampte aardappelblokjes. Meng alle ingrediënten, voeg eventueel paneermeel toe en kneed tot een zacht, maar niet plakkerig gehaktmengsel.
5 Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer ze in met de gesmolten boter en laat 20 min. in de oven bakken.
6 Verwarm de veenbessencompote in een steelpan en serveer bij de balletjes. Dien op met gebakken aardappelen en een groene groente.
Zweedse gehaktballetjes (Små köttbullar) is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij