Zoek
Confituur van appels met kaneel (en met Calvados)
4
35 min
Delhaize
Ontbijt
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 citroen
0,75 koffielepel kaneelpoeder
900 g ruwe rietsuiker
5 cl calvados
1,2 kg dikke appel
Bereiding
1
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Je hebt 1 kg netto nodig.
2
Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem) en voeg de appelblokjes toe.
3
Meng goed.
4
Doe er de rietsuiker en het kaneelpoeder bij.
5
Meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
6
Verwarm en roer regelmatig om.
7
Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
8
Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
9
Laat 5 min. rusten, voeg eventueel de Calvados toe en mix. 1
0
Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. 1
1
Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.
Confituur van appels met kaneel (en met Calvados) is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelschuim, tutti frutti
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept