Confituur van appels met kaneel (en met Calvados)

4
35 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Je hebt 1 kg netto nodig.
  • 2 Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem) en voeg de appelblokjes toe.
  • 3 Meng goed.
  • 4 Doe er de rietsuiker en het kaneelpoeder bij.
  • 5 Meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  • 6 Verwarm en roer regelmatig om.
  • 7 Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  • 8 Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  • 9 Laat 5 min. rusten, voeg eventueel de Calvados toe en mix. 1
  • 0 Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. 1
  • 1 Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Confituur van appels met kaneel (en met Calvados) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept