Crumble met appels, gezouten boter en cassonade

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Meng de bloem en de 120 g suiker in een grote kom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (vooral niet tot een bol deeg!).
  • 3 Doe het citroensap in een schotel en meng er gaandeweg de geschilde en in blokjes gesneden appels onder. Voeg 2 eetlepels suiker toe en eventueel het kaneelpoeder. Meng en verdeel over 6 individuele ovenschoteltjes (type crème brûlée). Bedek met de deegkruimels en laat 25 min. in de oven bakken.
  • 4 Serveer warm met een bol vanilleijs of lauw met vanillesaus.

Crumble met appels, gezouten boter en cassonade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamskoteletten op z’n Jamaicaans
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise zalmkoekjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept