1 Snipper de sjalotten fijn Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Snij de kipfilets in kleine blokjes. Verwarm de boter en de olie in een diepe pan of wok en bak er de kipblokjes in op vrij hoog vuur. Neem ze eruit wanneer ze mooi bruin gebakken zijn en fruit de sjalotten en de tomaten in dezelfde pan op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
4 Voeg de room toe, de tomatenpuree, de cayennepeper en 10 cl water. Laat 5 min. op zacht vuur sudderen, voeg dan de rivierkreeften toe en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de bereiding over 4 ovenvaste kommetjes en maak de boorden nat. Maak een gaatje in het midden van de plakjes bladerdeeg (bvb. met de dop van een fles water) en leg ze op de kommetjes. Druk goed op de boorden en snij het teveel aan deeg af. Smeer in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
6 Laat in 15 min. bruin bakken in de oven en serveer warm.
Pasteitjes van kip met rivierkreeften is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften