Provençaalse soep met spruitjes

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de spruitjes schoon en blancheer ze gedurende 5 min. in een pot met gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
  • 2 Ondertussen bak je de spekreepjes en de gehakte ui in een grote stoofpot met olijfolie. Na 5 min. voeg je de in blokjes gesneden wortelen en de spruitjes toe.
  • 3 Voeg daarna de gepelde tomaten, het water, het kruidentuiltje en verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog 15 min. sudderen met het deksel op de pot.
  • 4 Spoel de bonen grondig in koud water, voeg ze toe en laat het geheel nog 5 min. verder sudderen.
  • 5 Voeg kruiden toe volgens smaak en voeg bij het opdienen de basilicum toe.
  • 6 Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.

Provençaalse soep met spruitjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Fettuccine met spruitjes en kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept