1 Maak de spruitjes schoon en blancheer ze gedurende 5 min. in een pot met gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
2 Ondertussen bak je de spekreepjes en de gehakte ui in een grote stoofpot met olijfolie. Na 5 min. voeg je de in blokjes gesneden wortelen en de spruitjes toe.
3 Voeg daarna de gepelde tomaten, het water, het kruidentuiltje en verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog 15 min. sudderen met het deksel op de pot.
4 Spoel de bonen grondig in koud water, voeg ze toe en laat het geheel nog 5 min. verder sudderen.
5 Voeg kruiden toe volgens smaak en voeg bij het opdienen de basilicum toe.
6 Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.
Provençaalse soep met spruitjes is een recept van Delhaize