2 Meng met de mixerkloppers de zachte boter, 125 g griessuiker, 2 hele eieren en 3 eierdooiers. Voeg de bloem toe, klop nog even, spatel er dan de 3 met het zout stijfgeklopte eiwitten onder. Verdeel het deeg gelijkmatig (tot in de hoeken) over de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 30 x 36 cm).Zet 8 à 10 min. in de oven (het deeg moet niet goudgeel gebakken zijn!).
3 Haal het gebak uit de oven en draai het meteen om op een stuk bakpapier. Verwijder het papier waarop het gebakken heeft en rol de biscuit op met het nieuwe papier. Vouw de uiteinden naar binnen en laat volledig afkoelen.
4 Zet 100 g aardbeien opzij en snij de rest in kleine blokjes. Meng de mascarpone, de room en 100 g suiker in een kom. Zet 120 g van deze bereiding in de koelkast. Doe de aardbeiblokjes bij in de kom en meng. Ontrol het gebak, besmeer het eerst met amaretto en dan, tot aan de randen, met het aardbeimengsel, maar laat een vierde vrij. Rol het gebak voorzichtig op in de richting van het deel zonder room. Wikkel de biscuitrol in vershoudfolie en laat ongeveer 2 uur in de koelkast rusten.
5 Doe de pistachenoten in de beker van de hakmolen en laat in schokjes draaien om te vermijden dat ze tot kruimels gemixt worden. Smeer de biscuitrol in met de opzijgezette room en bestrooi met de noten. Snij de bewaarde aardbeien in schijfjes en versier er het gebak mee. Serveer koel.
Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten is een recept van Delhaize