1 Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en fruit de ui en knoflook kort zonder te kleuren. Spoel de selder en snijd fijn. Voeg de stukjes selder bij de ui, samen met de laurier, de tijm en de garnaalkoppen en bak nog even verder.
2 Blus met de cognac en flambeer.
3 Giet de tomatenblokjes en de schaaldierenbouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen op een zacht vuur.
4 Mix vervolgens fijn in de blender zodat je een gladde soep krijgt. Haal daarna door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
5 Verwarm de oven voor op 180°C.
6 Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
7 Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
8 Zet de tasjes zo’n 10 min in de voorverwarmde oven zodat het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin bakt. Werk verder af met de garnalen en een takje tijm.
Bisque van garnalen, bladerdeegkorst is een recept van Delhaize