Zoek
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
6
35 min
Delhaize
Voorgerecht
2
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
400 g Parijse champignons
1 eetlepel citroensap
6 vierkante bladerdeegplakjes
150 g verse kaas met fijne kruiden
1 ei 365
200 g gekookt riverkreeftenvlees
1 eetlepel olijfolie 365
slaatje als bijgerecht
peper en zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het rooster uit.
2
Snij de champignons in fijne plakjes en bak ze aan in de olijfolie en het citroensap.
3
Dek af, laat 5 min. op zacht vuur stoven, verwijder het deksel en laat het vrijgekomen vocht grotendeels verdampen (niet helemaal)
4
Voeg peper en zout toe
5
Prak de kaas met een vork om 'm zachter te maken.
6
Laat de deegvierkantjes op het bakpapier van de verpakking liggen.
7
Besmeer ze rijkelijk met de kaas, maar laat rondom een boordje vrij.
8
Smeer de boordjes in met het losgeklopte ei.
9
Verdeel de champignons over de taartjes en leg ze (met het bakpapier) op de ovenrooster. 1
0
Laat in 8 min. lichtbruin bakken in de oven. 1
1
Voeg de rivierkreeften toe en laat nog enkele minuten bakken tot de boorden mooi bruin gebakken zijn. 1
2
Serveer warm met een slaatje.
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Sint-jakobsschelpen in bladerdeeg
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade folle
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteitjes van kip met rivierkreeften
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten
Snack
Bekijk recept
Oranje hapjes met bladerdeeg
Bekijk recept
Oranje kroontjes met perzik
Bekijk recept
Mexicaanse Bladerdeeghapjes
30-60 min -
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes Met Vleesvulling
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept