Nage van kreeft met mosselen en saffraan

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de kreeften en verwijder het pantser (staart en scharen). Bewaar de kleine pootjes en gooi de rest weg.
  • 2 Spoel de mosselen, doe in een kookpot met 5 cl wijn, zet het deksel op de pot en verwarm  op hevig vuur. Schud af en toe en haal van het vuur wanneer de mosselen open zijn (ong. 5 min). Haal ze uit de pot met een schuimspaan en vang het kookvocht op in een maatbeker. Laat decanteren.
  • 3 Stoof ondertussen, op zacht vuur, de fijngesneden sjalotten en de kleine kreeftenpootjes in de olie in een grote cocotte. Voeg, na 5 min., de rest van de wijn (25 cl) toe en het gezeefde kookvocht (door een fijne zift of koffiefilter).
  • 4 Laat  1/3 op hevig vuur  inkoken, zet het vuur lager en haal er de pootjes uit. Meng room, kurkuma en saffraan en giet in de saus. Laat 5 min. zacht koken.
  • 5 Haal ondertussen de mosselen uit de schelpen.
  • 6 Voeg de stukjes kreeft, de mosselen en de kervel toe in de cocotte. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 2 min. heel zacht koken (zeker niet langer: de kreeft en mosselen zouden taai worden).
  • 7 Serveer heel warm met basmati rijst en/of naanbrood (verkrijgbaar in de afdeling "exotische specialiteiten") opgewarmd in de oven.

Nage van kreeft met mosselen en saffraan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Nage van schelpdieren met peterselie
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kabeljauw met groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm à la nage
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept