Zoek
Halve ananas gevuld met ananasmousse
4
35 min
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 baby ananassen
4 eetlepels bruine rum St-Michel
4 eetlepels gedroogde kokosnoot
4 eetlepels griessuiker
20 cl room om te kloppen
Bereiding
1
Snij de ananassen in de lengte doormidden en bewaar de bladerkroon.
2
Verwijder voorzichtig het vruchtvlees en zorg dat u niet door de schil prikt. Verwijder het harde deel in het midden.
3
Leg de uitgeholde helften, verpakt in boterhamfolie, in de diepvriezer.
4
Plet het ananasvlees tot een fijne puree met de rum en de suiker.
5
Klop de room stijf en verwerk ze in de ananaspuree: de bereiding moet heel schuimig zijn. Zet ze 30 min. in de diepvriezer.
6
Laat de kokosnoot 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag en blijf intussen roeren met een houten lepel.
7
Verdeel de bereiding over de uitgeholde helften, bestrooi ze met kokosnoot en dien onmiddellijk op..
Halve ananas gevuld met ananasmousse is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Burrito met rundvlees en paprika
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Tartaartjes met perensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept