Gelakte kippenbout met sinaasappel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalot en hak ze fijn. Doe in een kookpan met de gevogeltebouillon en laat 2 min. sudderen.
  • 2 Doe er dan de kippenbouten en het sap van de sinaasappelen bij. Doe er zout en peper op.
  • 3 Laat 10 min. sudderen, terwijl je regelmatig omroert. Doe er dan de ahornsiroop bij die je aanlengde in 2 eetlepels water, en laat voortkoken totdat de bouten gekarameliseerd zijn. Kruid bij indien nodig.
  • 4 Maak de verse kruiden schoon en meng ze voorzichtig in een kom. Doe er zout en peper op. Doe er dan 1 eetlepel balsamicoazijn bij.
  • 5 Schik op elk bord een kippenbout en dien op met salade. Geniet ervan met een snede gedesemd brood.

Gelakte kippenbout met sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte zwezerik met gevulde koolpakketjes
2 uur-
Bekijk recept
Gelakte kippenboutjes met rozemarijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept