Zoek
Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
40 g geraspte Parmezaanse kaas
1 kg grof zout
24 holle oesters
10 cl witte droge wijn of champagne
50 g zachte boter
Bereiding
1
Verwarm de ovengrill.
2
Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Verkreukel deze folie zodat je er nadien de schelpen in kan vastzetten.
3
Open de oesters, giet het vocht weg en leg ze op de plaat. Schep 1 koffielepel witte wijn op elke oester.
4
Meng de boter met de peterselie en verdeel over de oesters. Bestrooi met kaas en laat enkele minutren onder de grill kleuren.
5
Schep grof zout op de borden en schik er de gegratineerde oesters op. Dien dadelijk op.
Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept