Korma met amandelen

6
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vlees indien nodig in blokjes. Smelt de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteerpan en bak de blokjes hierin aan alle kanten goudbruin.
  • 2 Doe de grofgehakte uien, de geperste knoflooktenen en de gember in de beker van de hakmolen. Voeg 2 eetlepels water toe en laat draaien tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een grote stoofpot met 3 eetlepels olie en bak 3 min. op een zacht vuur. Voeg de specerijen toe, meng 2 min. en voeg dan het vlees toe. Doe er de yoghurt bij, de tomaten en 20 cl water. Breng aan de kook, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen gedurende 1 u. 30’ (je moet het vlees kunnen uiteen halen met een vork).
  • 3 Breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op bestrooid met fijngehakte koriander en met geschaafde amandelen (die je vooraf gegrilld hebt in een antikleefpan zonder vetstof).
  • 4 Serveer met basmatirijst en in de oven opgewarmd naanbrood.

Korma met amandelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische korma met kokosmelk
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept