Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten snel goudbruin op een vrij hoog vuur. Neem de bouten uit de pan en fruit er de fijngesnipperde sjalotten in op een zacht vuur.
  • 2 Voeg na 5 min. het bier toe, 20 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg de bouten in deze saus, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de bouten halverwege de baktijd om.
  • 3 Neem het vlees uit de saus en hou het warm. Verwijder het kruidentuiltje en bind de saus met het bindmiddel. Breng op smaak met peper en zout, en voeg naar eigen smaak eventueel de suiker toe.
  • 4 Overgiet de bouten met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een groentekrans.

Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met in bier gesmolten kaas
15 min
Bekijk recept
Abdij cupcake
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rundervinken in bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept