1 Verwijder de harde onderste stengeluiteinden van de asperges, maar schil niet. Kook 5 min. in gezouten water. Laat voorzichtig uitlekken en in koud water schrikken. Vervolgens laten uitlekken op keukenpapier.
2 Pel de ontdooide scampi’s en bak 2 min. in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en neem van het vuur.
3 Verwarm de oven voor op T°6 – 180° C en neem er de grill uit.
4 Smelt boter. Smeer er lichtjes 1 brickvel mee in en schik er 2 asperges en 3 scampi’s in. Vouw de randen dicht naar het midden, rol op en leg op de met bakpapier beklede grill. Maak zo 8 rolletjes. Bak in 15 min. goudbruin in de oven, maar draai halverwege de baktijd om.
5 Rooster ondertussen de amandelen in een droge antikleefpan. Bewaar 1 eetlepel en de doe rest met 2 eetlepels olie, de basilicumblaadjes, de yoghurt en het citroensap in de beker van de hakmolen. Laat draaien tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout.
6 Serveer de krokantjes warm met wat raketsla en saus. Bestrooi met de amandelen en dien de resterende saus apart op.
Krokantje van asperges en scampis is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi