Krokantje van asperges en scampis

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de harde onderste stengeluiteinden van de asperges, maar schil niet. Kook 5 min. in gezouten water. Laat voorzichtig uitlekken en in koud water schrikken. Vervolgens laten uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Pel de ontdooide scampi’s en bak 2 min. in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en neem van het vuur.
  • 3 Verwarm de oven voor op T°6 – 180° C en neem er de grill uit.
  • 4 Smelt boter. Smeer er lichtjes 1 brickvel mee in en schik er 2 asperges en 3 scampi’s in. Vouw de randen dicht naar het midden, rol op en leg op de met bakpapier beklede grill. Maak zo 8 rolletjes. Bak in 15 min. goudbruin in de oven, maar draai halverwege de baktijd om.
  • 5 Rooster ondertussen de amandelen in een droge antikleefpan. Bewaar 1 eetlepel en de doe rest met 2 eetlepels olie, de basilicumblaadjes, de yoghurt en het citroensap in de beker van de hakmolen. Laat draaien tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Serveer de krokantjes warm met wat raketsla en saus. Bestrooi met de amandelen en dien de resterende saus apart op.

Krokantje van asperges en scampis is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minibrochettes met gegrilde scampis en saus van avocado en limoen
20 min Snack
Bekijk recept

Krokantje van groenten met wasabi
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladekrokantjes met eendenlever
Snack
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie
Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantje van griet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept