1 Pel de sjalotten, maar laat ze heel. Leg ze in een kookpot met de melk en 50 cl water. Breng aan de kook en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
2 Neem de sjalotten er met een schuimspaan uit, maak de kookpot schoon en doe er de balsamicoazijn, de suiker, de boter, de tijm, 4 eetlepels water, de peper en het zout bij. Laat langzaam smelten en voeg de sjalotten toe. Laat onder gesloten deksel 15 min. heel zacht koken. Verwijder het deksel en laat nog 10 min. sudderen.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Schik de sjalotten in 4 taartvormpjes met antikleefbodem, verdeel er ook het kookvocht over. Snij de 4 hoeken van elk deegplakje af en leg de plakjes op de sjalotten. Vouw de deegboorden naar binnen tussen de sjalotten en de wanden van de vormpjes. Bak 15 min. in de oven.
5 Draai de taartjes om op de borden, giet rondom wat balsamicocrème en versier naar eigen creativiteit. Werk af met wat notensla. Bestrooi met schilfers parmezaan en serveer.
Kleine tatins van gekonfijte sjalotten met schilfers parmezaan is een recept van Delhaize