1 Snij de eendenborst op de velkant lichtjes kruisgewijs in en leg ze, met de velkant naar onder, in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm op vrij hoog vuur en verwijder tussendoor het vrijgekomen vet. Bak de andere kant ook goudbruin, verlaag het vuur en bak nog enkele minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees (het moet roze zijn en niet rood bloedend). Kruid op het einde met peper en zout.
2 Schil en snij de peren in kleine blokjes. Bak ze goudbruin op matig vuur in een antikleefpan met de boter. Roer vaak.
3 Neem de eendenborsten uit de pan (hou ze warm), verwijder het braadvet en giet het perensap in de pan. Roer de bakresten los, voeg de groene peperkorrels toe en laat voor ongeveer een derde inkoken op hevig vuur. Breng op smaak en laat indikken indien nodig.
4 Doe de balsamicoazijn in de pan met de peren en meng voorzichtig. Kruid met peper en zout.
5 Serveer de in plakjes gesneden eendenborsten met de peren en de saus. Lekker met knolselderstoemp in groen jasje.
Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper is een recept van Delhaize