Zoek
Ananasvelouté met garnalen
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
2
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
1 banaan
1 groene appel
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 kleine Sweet ananas
2 dl kokosmelk
koriander
4 eetlepels niet gepelde amandele
peper en zout
150 g roze garnalen
1 ui
2 vetarme visbouillonblokjes
Bereiding
1
Fruit de grofgesneden ui met de olie in een kookpot op heel zacht vuur.
2
Snij, ondertussen, de ananas in 4, verwijder het harde kerndeel, schil de 4 stukken en snij het vruchtvlees (ong 475 g) in blokjes.
3
Snij ook de banaan en de geschilde appel in kleine blokjes.
4
Bestrooi de ui met kerriepoeder, roer 1 min, voeg het fruit toe.
5
Stoof 5 min.
6
Voeg 1 liter warm water en de verkruimelde bouillonblokjes toe.
7
Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. zachtjes koken.
8
Laat 5 min. rusten. Hak intussen de amandelen grof.
9
Mix de soep fijn, roer er de kokosmelk door en verwarm nog even tot tegen kookpunt. 1
0
Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper en zout. 1
1
Dien onmiddellijk op bestrooid met amandelen en fijngesneden koriander. 1
2
Serveer met in de oven opgewarmd naanbrood (verkrijgbaar in de afdeling « exotische specialiteiten »).
Ananasvelouté met garnalen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananasvelouté met garnalen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept