1 Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
2 Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ eetlepel olie. Kruid licht met peper en zout.
3 Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 eetlepel).
4 Voeg na 5 min. het vierkruidenpoeder en de geraspte schil toe, meng 1 min. en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
5 Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
6 Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
7 Snij de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in dikke schiijven.
8 Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
9 Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.