Pappardelle met tonijn

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
  • 3 Neem een grote pan en stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
  • 4 Voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met wat zout en chilipoeder. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  • 5 Giet de olie van de tonijn af, verdeel de tonijn in stukken en voeg bij de saus.
  • 6 Spoel de kappertjes af en voeg ze samen met de olijven bij de saus. Roer alles voorzichtig om en laat even doorwarmen.
  • 7 Houd 2 eetlepels van het kookwater apart en giet de beetgare pasta af in een vergiet.
  • 8 Voeg de uitgelekte pasta meteen bij de saus in de pan en roer er het resterende kookwater door. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  • 9 Rasp de Parmezaanse kaas. Werk af met de zongedroogde tomaten, de geraspte Parmezaanse kaas en de verse basilicum. 1
  • 0 Serveer in de voorverwarmde borden.

Pappardelle met tonijn is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept