Witlof met basilicum, bruine suiker en sinaasappelsap

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de buitenste blaadjes van het witlof en snijd het uiteinde eraf. Zet een lage pan op het vuur met een klontje boter en laat smelten.
  • 2 Spoel de sinaasappel goed met warm water en rasp de schil fijn, ong. 1 el. Pas op, rasp alleen het oranje gedeelte, want het wit heeft een wrange smaak.
  • 3 Schik de witlofstronkjes in de pan, kruid met peper en zout en dek af met het deksel. Halveer de sinaasappelen en pers ze er volledig over uit. Bestrooi de stronkjes, net voor ze gaar zijn, met een lepel bruine suiker zodat ze karameliseren. Pluk de blaadjes basilicum en scheur ze, voeg de helft van de blaadjes bij het witlof.
  • 4 Neem de pan na 20 min van het vuur en laat de stronkjes goed uitlekken.
  • 5 Voeg, indien gewenst, nog wat sinaasappelsap toe en laat nog heel even koken.
  • 6 Schik de stronkjes op een schaal, giet de saus erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes en sinaasappelzeste. Serveer met een partje sinaasappel.

Witlof met basilicum, bruine suiker en sinaasappelsap is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept