Kip Korma

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kipfilets in stukjes. Giet twee eetlepels arachideolie in een stoofpan, bak de stukjes kip en kruid ze met zout. Als ze eenmaal goudgeel gebakken zijn, haal ze dan uit de pan met een schuimspaan en giet de bakolie weg.
  • 2 Roer in een kommetje de geschilde en geraspte gember, de kruiden en de gevogeltefond tot een stevig mengsel.
  • 3 Snipper de uien, hak de look fijn en laat ze in een eetlepel arachideolie (op een matig vuur) stoven in de stoofpan. Voeg de currypasta toe en laat gedurende vijf minuten al roerend verder bakken op een hoog vuur. Voeg dan de stukken kip toe, samen met de suiker en de yoghurt. Dek het geheel af en laat gedurende 45 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer regelmatig of er nog genoeg vloeistof in de pan zit en voeg af en toe een beetje gevogeltefond toe indien nodig. Roer regelmatig.
  • 4 Serveer de korma met witte rijst en een komkommerslaatje met yoghurt.

Kip Korma is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische korma met kokosmelk
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept