1 Klop de eiwitten met een snuifje zout heel stijf in een grote kom.
2 Laat de chocolade smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Giet al roerend met de garde op de eiwitten. Meng vervolgens goed met een grote lepel. Zet opzij.
3 Laat de peertjes uitlekken in een vergiet en vang de siroop op in een diep bord. Voeg eventueel de perenalcohol of Amaretto toe.
4 Bekleed een ronde, hoge vorm (inhoud 2 l) met vershoudfolie. Dompel de lange vingers één voor één in de siroop en schik ze met de gesuikerde kant naar buiten toe en goed aansluitend tegen de wand van de vorm. Doe er 1/3 van de chocolademousse in en zet 10 min. in de koelkast.
5 Snij ondertussen de peertjes in kleine blokjes. Strooi de helft op de eerste laag chocolademousse. Giet er nog 1/3 van de mousse op en zet terug 10 min. in de koelkast.
6 Doe er vervolgens de overige peertjes bij en dan de resterende mousse. Bedek met de resterende in siroop gedrenkte koekjes. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast rusten tot ‘s anderendaags.
7 Neem de vorm weg en versier met de rode vruchten en de suikerparels. Dien koel op.
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten is een recept van Delhaize