1 Bereid een beslag met de aangegeven ingrediënten en maak 8 pannenkoeken op de gewone manier, maar bak ze in olijfolie.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Prak met de ricotta en de pesto met een vork. Voeg de uitgelekte en in kleine blokjes gesneden mozzarella toe. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding in acht.
4 Strijk 1 eetlepel olijfolie uit in een grote, rechthoekige ovenschotel.
5 Leg 1 sneetje ham in het midden van een pannenkoek en schep één deel van het pestomengsel in de lengte op de ham. Rol alles niet te stevig op en leg de pannenkoek in de schotel. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken.
6 Meng de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Strijk alles uit over de pannenkoeken, bestrooi met geraspte parmezaan en bak lichtbruin in de oven gedurende 20 min.
7 Snij de cannelloni in twee en serveer meteen, bestrooid met basilicum.
Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni is een recept van Delhaize