Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten

6
35 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
  • 2 Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur.
  • 3 Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en de wortelen in schijfjes. Doe ze bij in de stoofpot, bestrooi met kerrie, meng 2 min., giet er 1 liter water bij en voeg ook de verkruimelde bouillonblokjes toe.
  • 4 Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min. zacht koken.
  • 5 Laat 5 min. rusten, mix vervolgens tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar denk aan de sint-jakobsvruchten: neem ze, 30 min. voor je ze bakt, uit de koelkast.
  • 6 Verwarm de boter in een antikleefpan. Bak de sint-jakobsvruchten goudbruin op een hoog vuur, 1 min. aan elke kant. Verlaag het vuur en bak nog 2 min. op een zacht vuur. Kruid met peper.
  • 7 Dien de soep heel warm op, leg er de sint-jakobsvruchten in, voeg een wolkje room toe en wat fijngehakte koriander. Serveer met meergranenbrood.

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept