2 Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur.
3 Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en de wortelen in schijfjes. Doe ze bij in de stoofpot, bestrooi met kerrie, meng 2 min., giet er 1 liter water bij en voeg ook de verkruimelde bouillonblokjes toe.
4 Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min. zacht koken.
5 Laat 5 min. rusten, mix vervolgens tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar denk aan de sint-jakobsvruchten: neem ze, 30 min. voor je ze bakt, uit de koelkast.
6 Verwarm de boter in een antikleefpan. Bak de sint-jakobsvruchten goudbruin op een hoog vuur, 1 min. aan elke kant. Verlaag het vuur en bak nog 2 min. op een zacht vuur. Kruid met peper.
7 Dien de soep heel warm op, leg er de sint-jakobsvruchten in, voeg een wolkje room toe en wat fijngehakte koriander. Serveer met meergranenbrood.
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten is een recept van Delhaize