Kedgeree

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de rijst in gezouten kokend water.
  • 2 Laat het stuk verse zalm 8 min. garen in de zacht kokende court-bouillon (zie bereidingswijze op de verpakking).
  • 3 Pel en halveer ondertussen 4 hardgekookte eieren. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Plet de dooiers met een vork, hak de eiwitten fijn. Pel en snij het resterende ei in partjes.
  • 4 Verkruimel de gekookte zalm in grove stukken en hak de gerookte zalm. Bak ze 2 min. in een noot boter in een sauteuse op zacht vuur.
  • 5 Meng er de gehakte eiwitten, de rijst, de room, de peterselie, de specerijen, zout en peper onder. Verwarm het geheel 5 min. op een zacht vuur.
  • 6 Serveer in kommetjes of diepe borden, bestrooi met de geplette eigelen en werk af met de partjes hardgekookt ei.

Kedgeree is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kedgeree met makreel
Bekijk recept
Kedgeree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kedgeree Met Doperwtjes En Zalmfilet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kedgeree (Pakistaanse Rijst Met Rode Linzen)
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kedgeree met makreel
Bekijk recept
Kedgeree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kedgeree Met Doperwtjes En Zalmfilet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kedgeree (Pakistaanse Rijst Met Rode Linzen)
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept