Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken, zet ze onder koud water en kook ze in ongeveer 20 min. gaar (te rekenen vanaf het kookpunt).
  • 2 Snij ondertussen de preiwitten fijn. Laat een klontje boter (20 g) smelten in een braadpan. Bak de preiwitten daarin aan op zacht vuur. Voeg 3 à 4 eetlepels water en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. stoven op zacht vuur. Giet de gare aardappelen af en leg ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg 30 g boter en de melk toe, maak ze fijn met de pureestamper.
  • 3 Voeg de preiwitten toe en de in grote blokjes gesneden ham, meng en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
  • 4 Breng water in een steelpan aan de kook. Leg de eieren in een vergiet en zet het vergiet in het kokende water. Reken 5 à 6 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt (afhankelijk van de grootte van de eieren). Laat ze meteen in koud water schrikken om het kookproces te stoppen.
  • 5 Dien het stoofpotje op, pel de eieren en breek er één open op elk bord. Om meteen van te proeven.

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde eieren
Bekijk recept

Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtenstoofpotje
20 min Bijgerecht
Bekijk recept