1 Doe de olie in een diepe pan en stoof er de fijngesneden preiwitten in aan. Dek af en laat nog 15 min. op heel zacht vuur stoven.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Haal de mosselen uit de schelpen.
4 Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
5 Neem de prei van het vuur, voeg de room en de eieren toe, meng goed. Doe er dan de mosselen bij en breng op smaak.
6 Giet de bereiding in de taartvorm en laat 30 min. in de oven bakken.
7 Serveer warm als voor- of lunchgerecht met een tomatensalade.
Quiche met mosselen en prei is een recept van Delhaize