2 Kruis de pootjes van de kwartels en bind ze samen met keukentouw. Smeer in met 30 g gesmolten boter. Kruid met peper en zout en bak in 25 min. goudbruin in de oven.
3 Pel ondertussen 4 clementines en verwijder de witte velletjes. Pers de andere 6 uit (30 cl sap is nodig).
4 Giet het sap in een steelpan, laat 1 min. inkoken op hoog vuur, voeg de azijn toe, 1 eetlepel honing, het bindmiddel en de room. Laat sudderen op heel zacht vuur.
5 Smelt ondertussen een nootje boter in een braadpan en rol de clementines hierin. Voeg, wanneer ze licht gebakken zijn, 1 eetlepel honing toe en laat karameliseren op zacht vuur.
6 Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de fijngesneden peterselie bij.
7 Serveer de kwartels met 1 clementine per persoon en wat saus.
8 Dien op met aardappelbrochettes met spek en/of courgettepannenkoekjes.
Kwartels met clementines en honing is een recept van Delhaize