Spiesje van kreeft met ananas en vinaigrette met vanille

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de sla fijn, was en zwier droog.
  • 2 Schraap het merg uit het halve vanillestokje en doe het in een bokaaltje. Voeg in volgorde toe: het limoensap, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie en ½ eetlepel water. Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
  • 3 Verwijder het pantser van de kreeft, haal het vlees uit de staart en scharen en snij het in stukken.
  • 4 Verwijder de schil en het harde kerndeel van het stuk ananas en snij het vruchtvlees in stukken. Steek de stukjes kreeft afwisselend met de stukjes ananas op spiesjes. Smeer ze in met olijfolie en rooster ze snel in een vooraf verwarmde braadpan zonder vetstof.
  • 5 Bestrooi met dille en serveer meteen met de sla en de vinaigrette.

Spiesje van kreeft met ananas en vinaigrette met vanille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Thaise visfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met basilicum en spek
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept