Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de spekblokjes bruin in een stoofpan met 2 eetlepels olie. Neem van het vuur en voeg 60 cl koud water toe.
  • 2 Spoel de linzen en doe ze bij in de stoofpan. Voeg de fijngesnipperde ui en het fijngesneden preiwit toe, de in reepjes gesneden paprika, de in ringetjes gesneden wortel en de gepelde, ontpitte en in grote stukken gehakte tomaat. Doe er vervolgens het geperste knoflookteentje bij, het laurierblad, het verkruimelde bouillonblokje en de Espelettepeper.
  • 3 Breng aan de kook en laat onder gesloten deksel op heel zacht vuur sudderen gedurende 15 min. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen toe en laat nog 25 min zacht koken. Zorg dat er altijd wat wat water in de pan is, voeg toe indien nodig.
  • 4 Prik ondertussen de chipolata’s enkele keren in en bak ze in een braadpan met 1 eetlepel olie op zacht vuur. Snij ze schuin in 4 en voeg ze toe aan de stoofpan. Laat nog 5 min zacht koken.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie.

Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige aubergines op Indiase wijze
Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika
Bijgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van wortelen en ananas
15 min
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept