Knapperig gebak met appelen en pruimen

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de pruimen in plakjes en laat ze 30 min. weken in de helft van de armagnac.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 (180° C).
  • 3 Smelt de boter op een heel zacht vuur. Verwijder het schuim dat zich aan de oppervlakte heeft gevormd.
  • 4 Schil de appelen, haal er het klokhuis uit en snij ze in fijne schijfjes.
  • 5 Bak ze 5 min. in een eetlepel gesmolten boter. Bestrooi ze met de helft van de suiker en met de kaneel. Laat ze 10 min. karameliseren op een matig vuur.
  • 6 Beboter een ronde taartvorm. Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter met behulp van een penseel.
  • 7 Schik drie lagen boven elkaar op de bodem van de vorm en let erop dat ze over de rand komen.
  • 8 Bedek ze met 1/3 van de pruimen en de appelen. Bestrooi ze met suiker en besprenkel ze met oranjebloesemwater.
  • 9 Doe hetzelfde met de resterende ingrediënten en eindig met een laag deeg. Vouw de overtollige randen naar het midden. 1
  • 0 Overgiet de bovenkant met gesmolten boter en bestrooi het met suiker. Bak de bereiding 15 min. in een warme oven. 1
  • 1 Haal het knapperig gebak uit de oven en haal het voorzichtig uit zijn vorm door het om te keren op een dienbord. 1
  • 2 Snij een kruis in het midden, overgiet het met de rest van de armagnac en dien het op.

Knapperig gebak met appelen en pruimen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept