1 Snij de pruimen in plakjes en laat ze 30 min. weken in de helft van de armagnac.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 (180° C).
3 Smelt de boter op een heel zacht vuur. Verwijder het schuim dat zich aan de oppervlakte heeft gevormd.
4 Schil de appelen, haal er het klokhuis uit en snij ze in fijne schijfjes.
5 Bak ze 5 min. in een eetlepel gesmolten boter. Bestrooi ze met de helft van de suiker en met de kaneel. Laat ze 10 min. karameliseren op een matig vuur.
6 Beboter een ronde taartvorm. Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter met behulp van een penseel.
7 Schik drie lagen boven elkaar op de bodem van de vorm en let erop dat ze over de rand komen.
8 Bedek ze met 1/3 van de pruimen en de appelen. Bestrooi ze met suiker en besprenkel ze met oranjebloesemwater.
9 Doe hetzelfde met de resterende ingrediënten en eindig met een laag deeg. Vouw de overtollige randen naar het midden. 1
0 Overgiet de bovenkant met gesmolten boter en bestrooi het met suiker. Bak de bereiding 15 min. in een warme oven. 1
1 Haal het knapperig gebak uit de oven en haal het voorzichtig uit zijn vorm door het om te keren op een dienbord. 1
2 Snij een kruis in het midden, overgiet het met de rest van de armagnac en dien het op.
Knapperig gebak met appelen en pruimen is een recept van Delhaize