Zoek
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
4
20 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 schoongemaakte zeebaars
2 onbespoten citroenen
2 bosjes jonge uien
6 krielaardappelen
4 tomaten (bij voorkeur Roma-tomaten)
2 laurierbladen
3 takjes citroentijm
10 cl witte wijn
olijfolie
peper van de molen
fleur de sel
Bereiding
1
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes.
2
Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes.
3
Was de citroenen zorgvuldig en snij ze in partjes.
4
Was de aardappelen zorgvuldig en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
5
Vet een ovenschotel in met olie.
6
Leg de partjes citroen en de schijfjes tomaat, aardappel en ui erin.
7
Rits de tijm van de takjes en bestrooi de groenteschotel ermee.
8
Vul de zeebaars met laurierbladeren en de rest van de tijm.
9
Leg hem in de schotel op de groenten. 1
0
Breng op smaak met peper en zout. 1
1
Overgiet met de witte wijn en zet in de voorverwarmde oven (180 °C). 1
2
Laat ongeveer 20 minuten bakken afhankelijk van de grootte van de vis. 1
3
Het vlees van de vis moet gemakkelijk loskomen, maar wel stevig blijven. 1
4
Haal uit de oven en dien onmiddellijk op in de schotel.
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Aubergine met granaatappel
15 min + 35 oventijd -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met citroen en tijm
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden
< 20 min -
Bekijk recept
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
20 - 30 min -
Bekijk recept
Zeebaarsfilet gegrild met groene kruiden
0 min
Bekijk recept