Caribische staartvis

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de rozijnen in de rum.
  • 2 Snij de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
  • 3 Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Fruit de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met de olijfolie.
  • 5 Voeg dan de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe.
  • 6 Kruid met peper en zout en laat 20 min. heel zacht sudderen.
  • 7 Verwarm de boter in een braadpan en bak er de stukken staartvis in bruin op een vrij hoog vuur.
  • 8 Overgiet met de rum en de rozijnen, laat 30 seconden inkoken, voeg dan de saus toe.
  • 9 Kruid met een beetje cayennepeper, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout. 1
  • 0 Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer meteen. 1
  • 1 Geef er met saffraan bereide rijst bij.

Caribische staartvis is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van staartvis met laurier en parmezaan
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme couscous van staartvis
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Caribische drumsticks
40 min Snack
Bekijk recept