1 Snij de tomaat in sneetjes. Schil de ui en snij er uiringen van.
2 Mix de ansjovisfilets en de piquillo-pepertjes, voeg yoghurt en honing toe, kruid naar smaak met zout en Espelette-pepertjes.
3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kruid de burger met peper en zout. Bak ze 3-4 min. langs elke kant in een beetje vetstof om ze goed te doorbakken. Leg 1 snede manchego op elke burger en laat 1 min. verder bakken op een zacht vuurtje om de kaas te laten smelten.
4 Steek de burgerbroodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking. Wrijf vervolgens met een halve tomaat en het knoflookteentje over de broodjes heen. Overgiet met saus. Voeg vervolgens het vlees met manchego, een tomatenschijfje, een blaadje salade en een uiring op het broodje toe. Eindig met het brood bovenop en dien meteen op.
Hamburger: De Ibérico / Manchegosaus met piquillos is een recept van Delhaize