1 Zet een pan op het vuur met het korianderzaad en de kardemomzaadjes (zonder huls). Haal de pan van het vuur zodra de specerijen knisperen. Pluk de blaadjes koriander en munt en doe ze in de vijzel. Voeg ook het koriander-en komijnzaad toe samen met komijnpoeder, garam masala (of currypoeder) chilipoeder en kurkumapoeder. Stamp alles fijn.
2 Verwarm de olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Snijd de uien grof. Ontpit de groene chilipepers en snijd ze heel fijn. Plet de knoflook. Stoof al deze ingrediënten gedurende enkele minuten. Snijd de tomaten in grote stukken, maar verwijder wel de harde middenstukjes. Laat de tomaten meestoven en voeg ook de zelfgemaakte kruidenmix toe. Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in blokjes en laat even meestoven. Voeg de kokosmelk, de boontjes en erwtjes toe. Kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken.
3 Kook de rijst gaar volgens de gaartijd op de verpakking en serveer bij de vegetarische curry.