Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen

4
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 10 min.
  • 2 Hak de sjalot en de look fijn. Stoof ze gedurende 5 min. aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de currypasta toe, meng gedurende 1 min. en voeg dan de kokosmelk toe. Laat 5 min. sudderen. Voeg de bloemkoolroosjes, de kikkererwten en de maïs toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  • 3 Kook de rijst met een beetje zout in kokend water.
  • 4 Stoof het karwijzaad en de amandelen aan in een pan met 1 eetlepel olijfolie tot de amandelen goudbruin zijn. Voeg het komijnpoeder toe, meng en voeg de rijst toe. Goed mengen.
  • 5 Strooi wat verse koriander over de curry en dien op met de rijst.

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept
Rocky road-mix
10 min-
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept