1 Wrijf de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Hak ze grof, voeg het geperste lookteentje toe en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in een pan op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Neem van het vuur.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Meng de ricotta met het ei en 2 eetlepels parmezaan. Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
4 Smeer een beetje bechamelsaus uit over de bodem van een grote ovenschaal. Strijk een flinke eetlepel vulling gelijkmatig open op het uiteinde van een lasagnevel, rol de pasta op en leg in de schaal. Maak zo 12 cannellonirollen.
5 Lepel er de tomatensaus over, kruid met peper en zout, verdeel er dan de resterende bechamelsaus bovenop. Bestrooi met 2 eetlepels parmezaan en zet 25 minuten in de oven.
6 Maak een salade klaar met de Romeinse sla, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en zout.
7 Serveer de warme cannelloni met de salade.
Cannelloni met champignons en ricotta is een recept van Delhaize