1 Doe de spaghettipompoen in een kookpot. Vul de kookpot met koud water tot de pompoen onderstaat en breng dit aan de kook. Kook de pompoen ongeveer 45 minuten (draai hem regelmatig om). Laat de pompoen uitlekken zodra je er gemakkelijk met een mes in kunt prikken. Laat de pompoen afkoelen en snijd hem vervolgens doormidden. Verwijder de pitten en haal het vezelige vruchtvlees eruit met een vork. Laat het vruchtvlees minimaal 20 minuten uitlekken in een zeef.
2 Spoel de linzen grondig af met koud water en laat ze uitlekken in een zeef.
3 Giet het citroensap in een kom, kruid met peper en zout, en voeg de twee soorten olie en de fijngehakte kruiden toe. Roer goed
4 Doe de helft van de vinaigrette bij de linzen en de andere helft bij de pompoenspaghetti. Meng goed en kruid naar smaak af. Dresseer de borden en begin met een laagje linzen.
5 Serveer het gerecht op kamertemperatuur met wat brood.
Salade van spaghettipompoen en linzen is een recept van Delhaize