2 Snij de butternutpompoen in plakken van een dikke cm. Schil ze en verwijder de pitten. Leg de plakken op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15 min. in de oven: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen. Kruid met peper en zout.
3 Doe intussen de azijn en de honing in een kommetje, klop tot de honing is opgelost. Kruid met peper en zout, voeg dan de olie en de mosterd toe, klop opnieuw. Zet opzij.
4 Hak de noten grof. Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Zet opzij.
5 Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, een 2de met de sojamelk, een 3de met het met sesamzaadjes gemengde paneermeel. Haal de butternutschijven door de bloem, klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de melk en tenslotte in het paneermeel met de sesamzaadjes.
6 Verwarm een bodempje frituurolie in een grote braadpan. Leg er, wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt), de gepaneerde butternutschijven in en laat ze aan beide kanten kort goudbruin bakken (je zal tweemaal moeten bakken). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7 Verdeel de sla over de borden, voeg de dadels en de noten toe, leg er dan de plakken butternut bij. Dien meteen op en serveer de vinaigrette apart.
In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten is een recept van Delhaize