1 Snijd de wortelen en de pastinaken in twee en vervolgens in dikke staafjes. Snijd de knolrapen in vier. Kook alles volgens de methode die u zelf verkiest (idealiter stomen: ongeveer 20 min.).
2 Verwarm de oven ondertussen op stand 6 (180 °C). Spoel en droog de goudbrasems. Maak een drie- of viertal lichte inkepingen per zijde en schik ze in een grote ovenschaal. Kruid beide zijden, leg er 1 in schijfjes gesneden citroen over en giet er een scheut olijfolie overheen. Laat 25 min. bakken in de oven.
3 Wanneer de groenten gaar zijn, giet u ze zorgvuldig af (als u ze in water gekookt hebt. Braad ze 5 min. op een hoog vuur in een grote sauteuse met 2 el olijfolie. Voeg peper en zout toe.
4 Maak nu de gremolata klaar. Schil de 2e citroen heel fijn (bij voorkeur met een fijne rasp). Voeg hieraan de fijngehakte koriander en het geperste teentje knoflook toe.
5 Voeg de helft van de gremolata aan de groenten toe en meng. Dien op met de goudbrasems en bied de rest van de gremolata apart aan.
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander is een recept van Delhaize