Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

4
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de wodka, het citroensap, 0,5 dl water en de suikersiroop op een vierkant bord. Laat het minstens 1 u in de diepvries opstijven.
  • 2 Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise. Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast.
  • 3 Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt.
  • 4 Verwarm voorzichtig de blini’s voor het opdienen. Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden. Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond en spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak. Leg er de chips bovenop. Voeg 2 blini’s per bord toe.
  • 5 Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord. Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op.

Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept