Verfrissende groenten-'pickles' met citroenolie

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortel, de koolraap en de biet. Snijd alle groenten (ook de augurkjes) in langwerpige superdunne schijfjes met een dunschiller of schilmesje. Leg ze een voor een op een grote schotel. Snijd de biet laatst en leg deze schijfjes in een apart diep bord.
  • 2 Meng 1 dl olijfolie, de ciderazijn, de kappertjes en 1 el van de azijn uit de kappertjesbokaal en voeg de fleur de sel en de Sichuanpeper eraan toe. Giet de mengeling over de groenten, meng goed en laat enkele uren of zelfs een nachtje in de koelkast marineren.
  • 3 Roer het citroensap, de suiker, de alcoholazijn en 6 cl olijfolie samen.
  • 4 Laat de groenten uitdruipen en rol ze op. Leg ze op een bord en sprenkel er citroenolie over. Garneer het bord met de kruiden. Dien fris op.

Verfrissende groenten-'pickles' met citroenolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met biefstuk en rucola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Victoriabaarsfilet met salsa verde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verfrissende citroenlimonade
10 min
Bekijk recept
Wortel-sinaasappelsap
Bekijk recept
Verfrissende panaché
Bekijk recept