1 Schil de wortel, de koolraap en de biet. Snijd alle groenten (ook de augurkjes) in langwerpige superdunne schijfjes met een dunschiller of schilmesje. Leg ze een voor een op een grote schotel. Snijd de biet laatst en leg deze schijfjes in een apart diep bord.
2 Meng 1 dl olijfolie, de ciderazijn, de kappertjes en 1 el van de azijn uit de kappertjesbokaal en voeg de fleur de sel en de Sichuanpeper eraan toe. Giet de mengeling over de groenten, meng goed en laat enkele uren of zelfs een nachtje in de koelkast marineren.
3 Roer het citroensap, de suiker, de alcoholazijn en 6 cl olijfolie samen.
4 Laat de groenten uitdruipen en rol ze op. Leg ze op een bord en sprenkel er citroenolie over. Garneer het bord met de kruiden. Dien fris op.
Verfrissende groenten-'pickles' met citroenolie is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille