1 Voeg bij een grote hoeveelheid kokend water per liter 20 g zout en een koffielepel Espelettepeper.
2 Leg de kreeften erin met het hoofd eerst en zet een deksel op de pan. Haal ze uit het water zodra ze gaar zijn en laat afkoelen. Haal het vlees uit de staart en de poten, snijd de staart in schijfjes.
3 Snijd de citrusvruchten in stevige plakken en bak die in een braadpan met 50 g boter en de honing.
4 Laat het sinaasappelsap en de partjes van de pompelmoes in een kleine steelpan indikken tot er een enigszins dikke stroop ontstaat.
5 Doe er zout, peper en Espelettepeper bij.
6 Haal van het vuur en voeg nog 100 g boter in kleine stukjes toe; meng tot er een roomachtige saus ontstaat.
7 Gebruik diepe borden en serveer per persoon één poot en een halve staart, schik er de citrusvruchten rond en overgiet met de saus.
Kreeft met citrusvruchten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertje