1 Snijd de ganzenlever in dikke plakken. Schik die op een met bakpapier bedekt bord, dek af en zet in de diepvriezer.
2 Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C. Hak de butternut in schijven van 1 cm dik en schil ze. Laat ze in hun geheel of snijd er met behulp van een steekvorm cirkels in verschillende afmetingen uit. Spreid die uit over een met bakpapier bedekte ovenplaat.
3 Meng de olijfolie en de speculaaskruiden; wentel er de schijfjes butternut in, aan beide zijden. Voeg zout en peper toe. Laat ongeveer 20 min in de oven bakken (tot de pompoen beetgaar is). Bestrooi met de sesamzaadjes en laat nog 2 min verder garen.
4 Zet ondertussen een grote braadpan met antiaanbaklaag op het vuur zonder vetstof. Leg de lapjes ganzenlever in de hete braadpan en schroei ze gedurende 30 sec aan elke kant, op een hoog vuur. Voeg een beetje vetstof toe en laat nog 2 min verder bakken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en licht vermalen roze peper.
5 Serveer meteen, met de butternutpastilles; versier eventueel met een beetje waterkers (of kervel) en toastjes van peperkoek.
Gebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesam is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam