Gebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesam

6
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ganzenlever in dikke plakken. Schik die op een met bakpapier bedekt bord, dek af en zet in de diepvriezer.
  • 2 Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C. Hak de butternut in schijven van 1 cm dik en schil ze. Laat ze in hun geheel of snijd er met behulp van een steekvorm cirkels in verschillende afmetingen uit. Spreid die uit over een met bakpapier bedekte ovenplaat.
  • 3 Meng de olijfolie en de speculaaskruiden; wentel er de schijfjes butternut in, aan beide zijden. Voeg zout en peper toe. Laat ongeveer 20 min in de oven bakken (tot de pompoen beetgaar is). Bestrooi met de sesamzaadjes en laat nog 2 min verder garen.
  • 4 Zet ondertussen een grote braadpan met antiaanbaklaag op het vuur zonder vetstof. Leg de lapjes ganzenlever in de hete braadpan en schroei ze gedurende 30 sec aan elke kant, op een hoog vuur. Voeg een beetje vetstof toe en laat nog 2 min verder bakken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en licht vermalen roze peper.
  • 5 Serveer meteen, met de butternutpastilles; versier eventueel met een beetje waterkers (of kervel) en toastjes van peperkoek.

Gebakken ganzenlever met roze peper en gebraden butternutpastilles met sesam is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept