1 Snijd de kalfslapjes in de dikte doormidden zodat je vier dunne lapjes krijgt.
2 Rasp de kaas met de grove kant van de rasp. Verdeel de kaas over 2 halve kalfslapjes, leg er een schelletje ham op en leg er de andere helft van de lapjes op.
3 Klop de eieren in een bord en voeg er een snuifje zout en peper aan toe.
4 Wentel de cordon bleus in een beetje bloem, schud het teveel aan bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
5 Giet de Luikse stroop en het bier in een steelpan. Verwarm het mengsel al roerend en laat het sudderen op een zacht vuurtje.
6 Verwarm een beetje olijfolie in een pan, leg er de cordon bleus in en laat ze aan beide kanten goudbruin bakken op een matig vuurtje.
7 Snijd ze in kleine stukjes en serveer ze als aperitiefhapje met de saus.
Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus is een recept van Delhaize