Romige tomaat-basilicumpasta

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 Print dit recept
  • 3 5 grote tomaten
  • 4 100 g cashewnoten
  • 5 2 eetlepels tomatenpuree
  • 6 100 ml water
  • 7 6 teentjes look, fijngesnipperd
  • 8 4 eetlepels olijfolie
  • 9 500 g spaghetti 1
  • 0 2 theelepels zout 1
  • 1 5 eetlepels rode wijn 1
  • 2 2,5 theelepel zwarte peper 1
  • 3 2 grote handen basilicum 1
  • 4 Breng een grote pot met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd het hart uit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Mix de tomaten fijn, samen met de cashewnoten, tomatenconcentraat en wat water. 1
  • 5 Kook nu de spaghetti. 1
  • 6 Verhit in een bakpan op een laag vuurtje de olijfolie, bak hierin de knoflook lichtjes aan (lichtgeel, niet bruinig!) en giet de fijngemixte tomatensaus in de pan. Zet het vuur hoger en laat de saus 4-5 min. zachtjes sudderen. Roer nu de wijn onder de saus. Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 7 Giet de pasta af en roer ze onder de tomatensaus in de bakpan, samen met de verse basilicum. Breng nog een laatste maal op smaak met zwarte peper en serveer.

Romige tomaat-basilicumpasta is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kipspiesen met basilicumpasta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenvinken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-tofucurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in amandelen met basilicumpuree
30 min-
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept