Tortilla met bloemkool en spekreepjes

2
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de bloemkool uit elkaar en laat de roosjes 5 min. garen in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  • 2 Bak ondertussen de spekreepjes, zonder toevoeging van vetstof, in een middelgrote pan (24 cm). Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
  • 3 Klop de eieren los met een beetje zout en peper.
  • 4 Dep de bloemkool droog met keukenpapier. Doe ze bij in de pan met het spek, roer 1 min., giet er dan de geklutste eieren bovenop. Laat enkele minuten stollen op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de pan glijden en laat de onderkant nog 1 min. stollen.
  • 5 Serveer warm met een salade of met tomatensaus.

Tortilla met bloemkool en spekreepjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept