1 Haal de bloemkool uit elkaar en laat de roosjes 5 min. garen in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
2 Bak ondertussen de spekreepjes, zonder toevoeging van vetstof, in een middelgrote pan (24 cm). Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
3 Klop de eieren los met een beetje zout en peper.
4 Dep de bloemkool droog met keukenpapier. Doe ze bij in de pan met het spek, roer 1 min., giet er dan de geklutste eieren bovenop. Laat enkele minuten stollen op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de pan glijden en laat de onderkant nog 1 min. stollen.
5 Serveer warm met een salade of met tomatensaus.
Tortilla met bloemkool en spekreepjes is een recept van Delhaize