2 Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 minuten. Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
3 Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Pel de knoflook en snipper fijn.
4 Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa. Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
5 Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken.
6 Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op. Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado bij en werk af met enkele takjes koriander.
Gegrilde zalm met quinoasalade is een recept van Delhaize