Gegrilde zalm met quinoasalade

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de quinoa en laat even uitlekken.
  • 2 Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 minuten. Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
  • 3 Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Pel de knoflook en snipper fijn.
  • 4 Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa. Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
  • 5 Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken.
  • 6 Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op. Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado bij en werk af met enkele takjes koriander.

Gegrilde zalm met quinoasalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept